Autopal Mekik depo raf sistemleri, aynı ölçülerdeki paletlerin, katlarda üst-üste ve derinlemesine arka-arkaya dizilmesi, mekik cihazı yardımı ile ile depo raf sistemleri kanalı içerisine paletli bir şekilde yüklenmesi ve boşaltılması ile oluşan yarı otomasyonlu mekik raf sistemleridir. Paletli ürünler, kutulu veya herhangi bir istifleme yöntemi ile dolaşarak, doğru noktada depolanması için en optimum otomatik depo olarak bilinmektedir. Ağır yüklerin ve hafif yüklerin stoklanması için ideal bir yöntemdir.
Uzaktan kumandalı yönetimi yapılabilen Autopal mekik rafları cihazı, elektromekanik bir yapıya sahip olup, özel lityum iyon aküsü ve lazer okuyucuları sayesinde hız ve güvenlik açısından çok kullanışlıdır. Mekik Taşıyıcı ayak ve traverslerin oluşturduğu yapısal konstrüksiyon içerisinde yükleme ve geri getirme işlemleri için tercih edilen shuttle sistem, ilk aşamada bir forklift yardımı ile sisteme dahil edilir.
İçine girilebilir depolar, sırt sırta raf sistemleri ve M60 depo raf sistemlerine göre depreme karşı daha çok dayanımı olan bir depolama sistemidir. Depo ve iş güvenliği, uluslararası depolama standartları talebini tüm hatlarıyla ile karşılayan ÜÇGE DRS Autopal mekik sistem shuttle depo, binanın yapısına göre tüm yüksek yapılara uygun olarak kurulabilmektedir.
Her türlü dondurulmuş gıdada birim soğutma klasik sistemlere göre maliyetleri düşürdüğü için tercih sebebidir.
Bir saat içerisinde 40-50 palet yerleştirme/geri çekme hızı yakalama talebinin olduğu her yerde kullanılabilir.
Oluşturulan bu sağlam sistem sayesinde ek güçlendirici yapısal ekipmanlar kullanmadan giydirme (kabuk sistem) uygulamaya çevrilebilir.
Klasik, drive in içine girilebilir sistemde arkadaki paletleri almak için diğer paletlerin boşaltılması gerekliliğini ortadan kaldırarak operatör verimliliğini arttırır. Dolayısıyla depo operasyonları ve lojistik sevkiyat aşamaları üzerine ciddi bir katkısı olan sistem olarak kabul edilir.
Depo alanının zemininden tasarruf eden ve farklı eksenlerde çalışan as rs otomatik depolama sistemi gibi bir çok sistem sunan altyapıya sahiptir. Bilgisayar sistemleri ile çalışma prensibine sahip konveyör sistemleri hizmetleri sunar. Depodaki malzemelerin doldurulup boşaltma sistemi içerisinde en etkili çözüm bu sistem alanlarındadır.
Klasik drive in içine girilebilir sistemlerine göre mekik depo raf sistemleri, palet başı raf maliyetini alana göre minimize eder.
Hem LIFO: son giren ilk çıkar lifo yöntemi, hem de FIFO: ilk giren ilk çıkar depo operasyon modellerine uyum imkânı mevcuttur.
Birim maliyet açısından da AS/RS sistemler daha düşük yatırım maliyeti gerektirir.
Depo yönetimi WMS yazılımlara uyumludur. Autopal yarı otomatik depolama sistemleri; tam otomatik palet yerleştirme ve palet raftan çekme sistemi ile birlikte projelendirilebilir.
Autopal mekik cihazının yapması gereken tüm hareketleri, uzaktan kumanda vasıtasıyla cihaza iletilir. Bir adet kumanda ile 4 adet autopal mekik cihazı yönetilebilir. Akıllı kumanda özelliği sayesinde çalışma esnasındaki fonksiyonları, hata ve alarmları mekiği görme zorunluluğu olmaksızın direkt olarak kumanda üzerindeki LCD ekranından takip edilebilir.
Autopal mekiğin aküsü, lityum iyon teknolojisi sayesinde 5 saat içerisinde %100 dolum imkânı sağlar. Ayrıca, kurşun jel akülere kıyasla en az 3 kat daha uzun kullanım ömrü elde edilir. Kolay ve süratli akü değişimi yapılır.
Autopal cihazın taşıma kapasitesi 1.500 kilogramdır. Ürünlerin mekik ile hızlı bir şekilde ilerlemesi ve sistemin sürekliliğinin korunması için palet ağırlıklarının mutlaka biliniyor olması gerekmektedir.
Tamamen elektromekanik yürüyüş ve kaldırma sistemine sahip olduğu için, diğer alternatif mekik cihazlarda kronik sorun haline gelen ve hidrolik sisteminden kaynaklanan yağ kaçağı, keçe ve o-ring aşınması, hidrolik pompa arızası gibi istenmeyen sorunlar ortadan kaldırılmış olur.
Konsol takımı ve ray stoperi bağlantı ekipmanları performansını geliştirmek amacı ile yapılan arge çalışmaları sonucunda, maksimum ekipman ömrü sağlanmıştır.
Autopal mekik depo raf sistemleri takımı içerisinde; Autopal Mekik robotu, lityum iyon akü, uzaktan kumanda, akü şarj cihazı, ahşap sevkiyat sandığı ve kullanım kılavuzu yer almaktadır. Paletler arası bırakılacak mesafeler proje sürecinde ve sonrasında kumanda üzerinden manuel olarak ayarlanabilmektedir. ÜÇGE DRS olarak, sistemlerimizi müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre optimize ediyoruz.
Farklı palet ölçüleri için tek cihazda uygunluk
Batarya ömrünün uzatımı için optimum hız algoritması
Güvenli yavaşlama ve durma algoritması
Paletler arası mesafenin kumandadan ayarlanabilmesi
Kullanıcı dostu kumanda ikonları ve kullanımı kolay menü
Kullanıcıların ortam aydınlığına göre kumandanın ekran parlaklığını ayarlayabilmesi
Sıcak havada güvenle kullanabilme, testleri yapılmış ve CE sertifikalı. +40°C %85 Rh’de sertifikalı IEC/EN 60068-2-78:2007
Hata durumlarında cihazın ray başına geri dönmesinin sağlanması
Kumanda ile uzun mesafe çalışabilme (> 90 metre)
Yüksek ve rijit olmayan yüklerin taşınmasında özel algoritma
Tüm operasyon türlerine ve projelerdeki yerleşime göre fifo ve lifo prensibine uygun olarak çalışabilmektedir. Mekik raflarında her koridorda aynı cinsten ürün yerleşimi zorunlu olmayıp, koridor içerisindeki katlarda her katta farklı artikelde ürünler yerleştirilebilir. Geri itişli raf sistemleri alan kullanımını optimize etmenizi kolaylaştırır. Satılan malların maliyetini düşünmeden depolama alanından tasarruf edilir. Mevcut alan hacmini maksimum düzeyde kullanım imkânı sağlar. Depolama hizmetlerimizde en çok tercih edilenler arasındadır. Eşya depolama hizmetleri veren firmalar için çok uygun bir sistemdir.
Her türlü istifleme aracı ile çalışmak mümkündür. Soğuk odalarda ve soğuk depo içerisinde -30 dereceye kadar çalışabilmektedir. Soğuk hava depolarında güvenle kullanabilir. Testleri yapılmış ve CE sertifikalı bir sistemdir. (-25°C’de sertifikalı IEC/EN 60068-2-1:2007)
Kaynaksız üretim
Montaj kolaylığı
Patentli endüstriyel tasarım
Tüm sistemin galvaniz malzemeden üretilmesi
Diğer manuel derinlemesine sistemlere göre daha emniyetli yarı otomatik bir sistem olması
Minimum alanda maksimum depolama imkânı sağlaması
Yarı otomatik bir sistem olması nedeniyle, ürün yükleme ve boşaltma hızının yüksek olması
İlk giren ilk çıkar (FIFO) ve son giren ilk çıkar (LIFO)
Kademeli olarak tam otomatik depolamaya geçiş için altyapının uygun olması