tekstil depo öne çıkan

Tekstil Depolama Raf Sistemleri

Tekstil raf sistemleri, değişim ve hızın ön planda olduğu tekstil sektöründeki depolama faaliyetlerini; ana ve yardımcı sarf malzeme depolama ve mamul malzeme depolama olarak ikiye ayırmak mümkündür. İşletmelerin üretim sürecinde kullanacakları hammadde, yardımcı malzemeler ile bakım işlemlerinde kullandıkları bakım onarım sarf malzemeleri ve yedek parçaların depolama işlemlerinin bütününe ana ve yardımcı sarf malzeme depolama, işletmelerin üretim sürecinin çıktıları olan mamullerin depolama işlemlerinin bütününe mamul malzeme depolama denilmektedir. Kumaş raf sistemleri, hazır giyim depolarında oldukça kolaylık sağlamaktadır.

Günümüzde rakiplerin teknoloji üstünlüğü ve üretim kapasitesi gibi koşullar, firmaların sistemlerini geliştirmeye zorunlu hale getirmektedir. Gün geçtikçe artan rekabet koşullarında, şirketlerin müşterilerini elde tutması ve sürekli yeni müşteriler kazanmak için, ihtiyaçların doğru belirlenerek zamanında ihtiyaçların karşılanması büyük önem arz etmektedir. Tekstil raf sistemleri, bu sayede müşteri memnuniyeti kazanılarak rakiplere karşı sektörde üstünlük sağlanacaktır.

Tekstil Raf Sistemleri Avantajları

Tekstil depolama raf sistemleri, değişim ve hızın ön planda olduğu tekstil ve hazır giyim sektörü, depolama faaliyetlerini endüstriyel raf sistemleri ile bütün mamullerine ait paletleri rafta, çelik rafta, tekstil ürünleri depolama güvenliği kurallarına göre muhafaza etmektedir. Tekstil firmaları depoları, üretim süresince kullanılacak olan hammaddenin, yardımcı malzemeler ile birlikte bakım işlemlerinde kullanılan bakım onarım sarf malzemelerin ve yedek parçalarını bulundurmaktadır.

Tekstil depolama raf sistemleri, günümüzde rakiplerin teknoloji üstünlüğü ve üretim kapasitesi gibi koşullar, firmaların sistemlerini geliştirmeye zorunlu hale getirmektedir. Gün geçtikçe artan rekabet koşullarında, şirketlerin müşterilerini elde tutması ve sürekli yeni müşteriler kazanmak için, ihtiyaçların doğru belirlenerek zamanında ihtiyaçların karşılanması büyük önem arz etmektedir. Bu sayede müşteri memnuniyeti kazanılarak rakiplere karşı sektörde üstünlük sağlanacaktır.

Tekstil depolama raf sistemleri, tekstil ve hazır giyim sektörü, tekstil ürünlerini tedarik zincirindeki paydaşlarına yüksek performans ile ürün sevkiyatı sağlamalıdır. Bu performansın sağlanması için yüzde 100 doğruluk seviyesinde gerçek zamanlı depo yönetiminin sağlanması gerekmektedir.

Depo planlama yaparken dikkat edilmesi gereken unsurların başında kullanılacak alan gelir. Konfeksiyon, hazır giyim ve tekstil üretim sektörlerinde en çok tercih edilen depolama raf sistemi modeli, yüksek hızda depolama imkanı sunan otomatik depolardır. Akıllı depolar olarak da bilinen bu sistemler, hızlı depolama yaşam döngüsünün yüksek teknolojili yazılım ve yönetildiği tam otomatik depolama sistemleridir.

Yetkin personelinin gücü, eşsiz proje yönetim proje modelleri ile yarattığı müşteri güveni ve müşteri memnuniyeti odağına aldığı güçlü teknolojik depo çözümleri ile ÜÇGE Depo Raf Sistemleri Bursa – Mustafakemalpaşa üretim tesislerinden tüm dünyaya sunmaktadır.

Tekstil ürünleri depolama seçenekleri nelerdir?

Tekstil ürünleri depolama seçenekleri ikiye ayrılmaktadır. Ana/yardımcı sarf malzeme depolama ve mamul malzeme depolama seçenekleri, tekstil sektörü deposu başlığı altında depo verimliliği hedefleri ile sağlanmalıdır. Depolama işlemlerinin bütününe ana ve yardımcı sarf malzeme depolama, işletmelerin üretim sürecinin çıktıları olan ağır yük mamullerin depolama işlemlerinin bütününe mamul malzeme depolama denilmektedir.

En çok tercih edilen tekstil, konfeksiyon, hazır giyim depolama raf sistemleri nelerdir?

Manuel depo raf sistemleri arasında sırt sırta depolama sistemleri en güvenilir sağlam depolama yapılarını sunmakla birlikte, tekstil ve hazır giyim konfeksiyon sektörün depo ihtiyaçlarını rahat bir şekilde çözümler

Tekstil depolama sistemleri güvenliği nasıl sağlanır?

Tekstil ve konfeksiyon sektörü markaların sunduğu başarılı depolama hizmetlerinin; yükleme ve boşaltma operasyonlarında yüksek verimlilik sunan sanayi tipi raf üreticisi tedarikçilerin sistemleri, doğru iş ekipmanlarının seçilmesi ile birlikte depo raf sistemleri periyodik kontrolü yapılması ve depo yönetimi tarafından iş güvenliğinin sağlanması aracılığı ile, verimli depo yönetimi ve depolama güvenliği sağlanır.

TS EN 15635 standardına uyumlu raf sistemleri muayene raporu ve iş ekipmanlarının kalifikasyon kontrolleri ve alınan depo güvenlik önlemleri, depo yönetiminin sorumluluğundadır.

TS EN 15635 standardına göre raf sistemlerine ilişkin müşterilerin standartlar doğrultusunda yapmaları gereken bakım, etiketleme, istifleme, paletlerin durumu gibi konularda çalışanlara kısa eğitimler verilmektedir.