ÜÇGE DRS; İntralojistik Çözümleri İle Sınırları Aşıyor_8

ÜÇGE DRS İntralojistik Çözümleri Depolama Operasyonlarında Fark Yaratıyor!

Lojistik, perakende ve sanayideki tüm iş kollarına proje üreten ÜÇGE, depolama raf sistemleri ve akıllı depolama çözümlerinde gerçekleştirdiği yeni teknolojiler ile fark yaratmaya ve büyüme planlarını hızlandırmaya devam ediyor.

Yenilikçi depo çözümleri anlayışı ile hizmet veren ÜÇGE DRS; 47 yıllık deneyimi, yüksek teknolojisi ve sektöre büyük katkı sunan inovatif yaklaşımı ile sektöründe öncü firma olarak başarılı işlere imza atıyor. Türkiye’de sektöründe ilk olan AR-GE Merkezi çatısı altında önemli çalışmalar hayata geçiren ÜÇGE DRS; TÜBİTAK, BEBKA TURQUM ve KOBİ destek kapsamlarında birçok başarılı proje üretiyor. Yüksek teknolojiye sahip üretim hatları ve uluslararası platformda kabul görmüş ürünleri ile ÜÇGE DRS, dünyanın 77 ülkesinde müşterilerinin taleplerine cevap veriyor. Öncelikli ihracat pazarı; Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve körfez ülkeleri olan ÜÇGE DRS, üretimini yüzde 40 oranında ihraç ediyor.

İntralojistik teknolojilerine yapılan yatırımlara vurgu yapan ÜÇGE DRS Robotik Yönetmeni Tunçer YILDIZ: “Depolama sektörüne yön veren yüksek teknoloji gücümüzle, depo raflarından robotik teknolojisine kadar, tamamını entegre biçimde kendi bünyesinde tasarlayıp ve üreten tek yerli firmayız. Gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda, geleceğin akıllı depolama teknolojilerine yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi ürün ve çözümlerimiz ile ön plana çıkıyoruz.” dedi.

MİNİMUM ALAN MAKSİMUM DEPOLAMA

Yıldız; “Lojistik ağının da önemli bir süreci olan depolama operasyonlarında yüksek hız, yüksek kapasite ve optimum stok ile çalışma ihtiyacını yüzde yüz yerli üretimimiz olan otomatik depolama sistemlerimiz ile karşılamaktayız.

Otomatik deponun yatay depolama alanı yerine dikey büyüme avantajı işletmelere daha az metrekarede daha yüksek kapasite imkânı sunmaktadır. Bunun yanı sıra verimli alan kullanımı, hızlı stok kontrolü, hızlı sipariş hazırlama ve çok daha yalın iş süreçleri sağladığı avantajların bazılarıdır” dedi.

lojistik depo öne çıkan
Gerçekleştirdikleri teknoloji yatırımları ile global pazarda konumlarını daha da güçlendirdiklerini ifade eden Yıldız “Mevcut ve yeni ürün gruplarımızı, gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımları ile üretip ASRS robotik ve otomasyon sistemlerimizle entegre ederek, sektörün 40 metreye kadar ve üzerindeki dikey ve tam otomatik yüksek depolama sistemi ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Maksimum kalite ve mukavemete sahip ürünlerimiz en rekabetçi fiyatlar ile müşterilerimize de güç katıyor.” dedi.
ÜÇGE DRS, Endüstri 4.0’a uyumlu yatırım planlayan tüm sektörlerde öne çıkan hızlı ve sorunlardan arınmış hizmet beklentilerini; sahip olduğu Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği tam otomatik akıllı depo çözümleri, karanlık depo, insansız robotik depo projeleri ile karşılıyor. Türkiye’nin ilk ve tek patentli mobil rack sistemi MOBİPAL, AUTOPAL mekik sistem, palet ve kutu için ayrı ayrı geliştirilen insansız depolama PAŞA ASRS sistemi, bina içi derinlemesine stoklama imkânı sunan MULTİPAL sistem ve artan maliyetlere karşın azalan metrekareler için otomatik dikey istifleme sistemi ODİS gibi çözümleri geliştirdi ve daha iyilerini geliştirmeye devam ediyor.
Geçmişinde ‘Türkiye’nin ilk tam otomatik akıllı depo sistemlerini üretmek, halen tek yerli üreticisi olduğu mobil depo sistemlerini geliştirmek’ gibi pek çok önemli ilkleri gerçekleştiren ÜÇGE DRS; intralojistik çözümleri ile sınırları aşıyor.