MOBİPAL Mobil Depo Raf Sisteminin Mimarı_12

MOBİPAL Mobil Depo Raf Sisteminin Mimarı: ÜÇGE DRS

Türkiye’de yüzde yüz yerli üretimle ilk mobil depo raf sistemini hayata geçiren ÜÇGE DRS, minimum alanda maksimum depolamaya imkân sunan depo sistemlerine imza atmaya devam ediyor.
MOBİPAL Mobil Depo Raf Sistemleri, rafların mobil bir taban (alt şase) üzerine inşa edildiği ve zemindeki raylar tarafından yönlendirilen, modern kontrol sistemi ile donatılmış yarı otomatik depo raf sistemidir. Her bir palete direkt erişimi kaybetmeden, deponun kapasitesini arttırmaya olanak sağlayan bir çeşit sırt sırta depolama sistemi olduğu da söylenebilir. Sırt sırta depo sisteminden farklı olarak, her raf sırasından sonra bırakılması gereken koridorlar yerine tek bir koridor boşluğu yeterli olmaktadır. Hangi raftan ürün alınacak ise kumanda ile sisteme komut gönderilir ve raflar raylar üzerinde hareket ederek o rafın önündeki bir koridoru açarak ürün alınmasına olanak sağlar.

MOBİPAL Mobil Depo Sistemi Neden Tercih Edilmelidir?

Dikey stoklama ve tek bir koridorla istenilen malzemenin alınmasına olanak sağlayan, minimum alanda maksimum depolamaya imkân sunan MOBİPAL Mobil Raf Sistemi, depolama kapasitesini çok yüksek oranda arttırarak zeminden ve mekândan yer tasarrufu sağlar. Tüm raflara direkt erişme imkânı sunan sistem, depolama kapasitesini verimli bir şekilde optimize eder ve toplam palet yeri sayısında yüzde yüze varan artış gözlemlenir. Sahip olduğu yarı otomasyon teknoloji sayesinde modüler konsepti ve akıllı kontrol sistemiyle ihtiyaçları karşılayacak mükemmel bir çözüm sunar. Sistemin yalnızca bir personelle yönetilmesi de sistemin depolama süreçlerini ne kadar verimli sonuçlara ulaştırdığını göstermektedir.

- 25 C Dereceye Kadar Çalışan Mobil Depo Sistemi

Yüzde doksan oranında daha fazla ürün depolamaya olanak tanıyan sistem, özellikle üretici firmaların kendi depolarında, otomotiv sektöründe ve donuk depolarda oldukça fazla tercih edilmektedir.
Soğuk hava depolarında donmuş ürün muhafazası için MOBİPAL sistem oldukça ideal bir çözümdür. 

Türkiye’nin En Büyük Mobil Deposu_15

Mobil Raf Sistemleri, depolama alanlarını daha yoğun hale getirerek, depolama kapasitesini arttırır. Bu da daha fazla ürünü aynı alanda depolama imkânı sağlar. Depolama alanının gereksinimini azaltarak küçük alanlarda daha fazla ürün depolama imkânı verir. Depolama alanını optimize ederek daha düşük enerji maliyetleri sağlar. Depolanmış ürünlere daha hızlı ve kolay erişim sağlayarak ürünlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde sevkiyatını gerçekleştirir. Ürünlerin daha iyi yönetilmesine yardımcı olur, depolama verimliliğini ve ürün takibini arttırır. Ayrıca, Mobil Raf Sistemleri, ürünlere daha az hasar riski ile depolama imkânı verir. Bu, ürün kayıplarını ve hasarlı ürünlerin yeniden işleme alınması maliyetlerini azaltır.
Bu nedenlerle, soğuk hava depolarında mobil raf sistemleri kullanmak, depolama alanının daha etkili kullanılmasını sağlar. Daha düşük maliyetler ve daha verimli depolama yönetimi gibi birçok avantaja sahiptir.

İSG Tedbirleri Alınmış, Güvenli Çalışma Ortamı

ÜÇGE DRS’nin tüm çözümlerinde olduğu gibi; MOBİPAL Mobil Depo Sisteminde de güvenlik ön planda tutulmaktadır. Sistemde birçok farklı güvenlik önlemi bulunmaktadır. Mobil palet rafları, acil durum butonları, sensörlu güvenlik bariyerleri, manuel serbest bırakma sistemleri, yakınlık sensörlerinin yanı sıra FEM standartlarına uygun tüm gerekli ekipmanlar ile donatılmıştır. Sonuç olarak, ÜÇGE DRS MOBİPAL Mobil Raf Sistemi, geliştirildiği teknolojiyle iş güvenliği sunar ve çalışma ortamına önemli bir katkı sağlar. Depoların güvenli bir şekilde yönetilmesine olanak tanır.