Giydirme cephe depo raf sistemleri, kabuk sistem olarak da tanımlanan depo uygulaması her türlü depo raf sistemleri ile oluşturulabilir. kabuk sistem, diğer boyutları ile karşılaştırıldığında küçük kalınlığa sahip olan, üç boyutlu eğrisel ya da katlanmış plaklardan oluşabilen bir yapı elemanıdır. Özellikle yüksek depo tercihlerinde daha verimli ve ekonomik bir depo seçeneğidir.
Giydirme cephe depolar; sadece depo amaçlı bir yapı gereksinimi durumunda, herhangi bir bina yatırımı yapmadan depo raf sistemlerini tek bir taşıyıcıymış gibi dizayn ederek raf sisteminin üzerine cephe aşık, cephe panel, çatı makas, çatı aşık ve çatı panellerinin montaj edilmesi ile elde edilir.
Giydirme sistemler, estetik açıdan da modern bir yapı malzemesidir. Binanın dış giydirmesinde ve cephe sistemlerinde olduğu gibi yapıyı saran ve bir çok açıdan avantajlı bir üründür. Doğal ışığın korunması da cephe sistemlerinde önemli bir unsurdur.
Bu depo raf sistemleri ve sistemleri ile raf ihtiyacını karşılanırken, depo için gerekli olan çatı ve dış cephe ihtiyacını da ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede hızlı ve ekonomik bir çözümdür.
Giydirme raf sistemlerinde raf ayakları birer kolon görevi görmektedir dolayısı ile cephe giydirme bina için gerekli olan kolonlar ve kirişlerden doğan alan kayıplarının önüne geçer.
Depo rafları istenilen yükseklikte yapılabildiği için cephe giydirme depo raf sistemi, kullanılacak alandan üç boyutlu olarak maksimum faydayı sağlayarak yer kaybını önlemektedir. Günümüzde 40 metre yüksekliğe ulaşan cephe kaplama- giydirme depo sistemi yapılabilmektedir.
Bu depo raf sistemleri her türdeki ürün grubunu, herhangi bir depolama yöntemine uygun olarak istiflenmesine ve istenen şartlarda saklanmasına imkan vermektedir
Cephe kaplama depo raf sistemleri demonte yapıda deponun başka bir yere taşınması yada olduğu yerde genişlemesi/daralması gibi durumlarda da diğer bina türlerine göre oldukça avantajlıdır.
Minimum alanda maksimum depolamayı sağlayan giydirme cephe sistemi; daha ekonomik bir yatırımdır. Daha hızlı inşaat süresi ve dolayısıyla daha kısa sürede deponun devreye girmesini sağlar.