temizlik-2

Temizlik ve Hijyen Depolama Sistemleri

Temizlik ve hijyen depolama sistemleri, ürünlerin hava şartlarından, sıcaklıktan, nemden ve buna benzer ürünün yapısına göre tehdit oluşturabilecek unsurlardan korunması, doğru şekilde saklanması ve en verimli biçimde gerekli yerlere aktarmak gayesiyle konumlandırıldığı alanlardır.

Temizlik hijyen ürünleri depolama sistemlerinde, temizlik ürünleri rafı ve hijyen ürünleri rafı şeklinde farklı bir uygulama yapılıyor mu sorusunun cevabı aranmalıdır. Hijyen ürünleri stoklama ve temizlik ürünleri depolama sistemleri, metal raf sistemleri veya çelik raf sistemleri üzerinden depo yönetim sistemleri yazılımları veya manuel kontroller vasıtası ile gerçekleşmektedir.

Temizlik ve hijyen depolama sistemleri ürünleri üretim sektörü işletmelerin depolama sistemlerinde, çevre koşullarına ve ürün stoklama güvenliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle ambalaj ve palet raflar üzerinde bulunan stoklu temizlik ürünleri, nem ve  sıcaklık gibi çevre koşullarından etkilendiği durumlarda depo alanında yer alan stoklu paletlere sorun çıkarabilir. Bu sorun çıktığı zaman depolama raf sistemlerinde yer alan söz konusu işletme depolarında yer alan diğer tüm hızlı tüketim ürünlerini de tehlikeye atmaktadır.

FMCG DEPOLAMA VE FMCG RAFI

Çelik raflar hızlı tüketim malları ve temizlik, hijyen ürünleri depo stok yönetimi için en işe yarar yapısal üründür. Tedarik zincirinin sürekliliği için ihtiyaç olan başlık, doğru palet stok yerleşimini gerçekleştirmek ve aynı zamanda da depo yönetim sistemi wms üzerinden depo yönetimini operasyonel olarak doğru yönetmektir.

Otomatik depolar ve yarı otomatik depo sistemleri; genel olarak “Fast Moving Consumer Goods” adı altında bulunan, hijyen ve temizlik ürünleri ( FMCG ) kategorisine yüksek verimli depolama ve özellikle e ticarette ürün yaşam döngüsü kuralları altında sevkiyat süreçlerine hız kazandırmaya yönelik süreçleri geliştirmektedir.

Temizlik ve Hijyen Depolama Sistemleri Özellikleri

Temizlik ve hijyen depolama sistemleri özellikleri, FMCG ürünlerin manuel depo sistemleri ile stoklanması istendiğinde ise, toplayıcı personel el terminallerini ve depo içerisinde yüksek hızlar ile operasyonel süreçleri ilerleten forkliftleri depo sistemleri projesi içerisine dahil etmek gerekiyor. Bu sebep ile manuel depo sistemleri her ne kadar düşük maliyetli olsa da, temizlik ve hijyen ürünleri sektörü depolama sistemleri ve gerçek stok yönetimi verimliliği, otomatik depo raf sistemleri üzerinden yönetilmesi ile maksimum başarıya ulaşmaktadır.  

Operasyonel süreçlerini iyi yönetmek isteyen ve depolama sistemleri ihtiyaçları başlığında ÜÇGE Depo Raf Sistemleri uzman ekibi ve üretim teknolojisine güvenen işletmeler arasında yer alan iş ortaklarımızın hijyen ve temizlik ürünleri depo yönetimlerini gerçekleştirdikleri referans depo sistemlerimizi inceleyebilirsiniz.

Temizlik ve hijyen malları depo sistemleri yerleşimi nasıl olmalıdır?

Stok, tedarik zinciri yönetiminin tüm aşamalarında önemli bir rol oynar ve asıl amacı belirsizliği azaltmaktır. Depo yerleşiminin amacı, stok maliyetlerini minimumda tutarak mevcut depo alanının kullanımını en üst düzeye çıkarmaktır. İyi tasarlanmış raf alanı, depo kullanımını iyileştirebilir ve envanter yatırımını azaltabilir. Etkin bir stok kontrolü ve planlama sisteminin hedefi ise stoktaki ürünlerin bitmesinden kaynaklı işletmenin zarara uğramasının önüne geçmektir. Sanayi tipi raf olarak da bilinen çelik raf lar üzerinde depolama faaliyetleri yürütülen dayanıklı tüketim malları, uzun süre depolanabilir ve maksimum yükseklik ile edinilen faydayı kullanarak depolanması gerekir. Yüksek performans as rs otomatik depolama sistemi veya hammadde depolama kuralları ve tipine bağlı olarak kurgulanan raf depo sistemi, genel olarak en doğru seçimi işaret etmektedir.

Temizlik ve hijyen ürün üretim sektörü için depolama sistemleri nelerdir?

Ürünler genellikle palet raflar üzerinde ambalajlanmış ve çevresel etkenlere karşı koruma sağlayacak şekilde depolanmalıdır. Palet raf sistemleri, depo yönetimi dahilinde ve depo raf sistemleri iş güvenliği kuralları çerçevesinde ambar ve sevkiyat operasyonlarının en verimli olacağı şekilde kurgulanmalıdır. Üretim sektörüne ait bir çok hammaddenin ve mamul malzeme depolama sistemleri; otomatik, yarı otomatik veya manuel endüstriyel depo raf sistemleri olmalıdır. Yükleme ve boşaltma, hızlı depolama metrikleri ile alan konusunda depo verimliliğini maksimum oranda kullanmak önemlidir. Mobil depolar genelde alandan tasarruf sağlarken, hareket ile daha etkin depolama imkanı sağlamaktadır. Ayrıca kolay adreslenebilir sistem sayesinde depo yönetim otomasyonu da kolaylaştırılmaktadır. Otomatik depo sistemleri, ambar ve sevkiyat noktalarında en doğru çözümleri depo raf otomasyonu vasıtası ile sağlarken aynı zamanda temizlik ve hijyen ürünleri için yüksek hızda depolama imkanlarını da sunmaktadır.

Hijyen ve temizlik malları üretim sektörü için depolama sistemleri güvenliği nasıl sağlanır?

Depo raf sistemleri iş güvenliği ve depo raf sistemleri periyodik kontrolü başlıklarının, üretici ve desteklenici firma olarak, markanın İSG kontrol personeli ve iş güvenliği uzmanları ile birlikte proje yönetim süreci satış sonrası hizmetler politikası ile birlikte görüşülmesi gerekmektedir. TS EN 15635 standardına uyumlu ağır raf sistemleri muayene raporu ve iş ekipmanlarının kalifikasyon kontrolleri ve alınan depo güvenlik önlemleri, depo yönetiminin sorumluluğundadır. Ayrıca temizlik ve hijyen ürünleri depolarında bulunan malzemeler ve hammaddelerin kimyasal etkenlerinden dolayı, iş güvenliği raporuna eklenmesi beklenen bir çok İSG maddesinin bulunması kaçınılmazdır. TS EN 15635 standartına göre raf sistemi ne ilişkin müşterilerin standartlar doğrultusunda yapmaları gereken bakım, etiketleme, istifleme, paletlerin durumu gibi konularda çalışanlara kısa eğitimler verilmektedir.